Sistem za prodaju karata i kontrolu prolaska skijaša Kopaonik 2020

Estuar je kompanija koja je odabrana da izvrši instalaciju najnovijeg sistema analize i kontrole prolaska skijaša na prostoru skijališta na Kopaoniku. Tehnički zahtevi naručioca su takvi da rešenje predstavlja vrhunac dostupne tehnologije, što znači da smo naše, inače modularne, sisteme morali da prilagođavamo potrebama naručioca. Naš partner na ovom projektu je Team Axess, lider u ovoj vrsti tehnologije, a naš tim inženjera rešio je i ovaj izazov. Tehničko rešenje će morati da zadovolji visoke standarde koje JP Skijališta Srbije inače postavlja sa zajedničkom željom da skijašima omogućimo efikasan i neometan pristup, a Skijalištima Srbije i povećan prihod kojim će staze Kopaonika postati još atraktivnije. Naši inženjeneri su uspešno izveli modulaciju koja će ne samo ispuniti, već, verujemo, i prevazići ove uslove. Naš partner Team Axess nije kompanija koja prati trendove, već kompanija koja postavlja trendove što se uklapa i u naše poglede na posao kojim se bavimo tako da ovaj optimizam nije bez osnova.

Same kapije imaju RFID i barkod koji su tu da omoguće prolazak kroz kontrolnu kapiju bez kontakta i zadržavanja, a moraju biti opremljene i antenama velikog dometa kako se protok skijaša ne bi usporavao. Predviđena je FLAP barijera kao superiornije i savremenije rešenje od obrtnog mehanizma. Takođe je predviđeno sa veći deo sistema bude PLUG & PLAY, tako da su buduće adaptacije i promena na primer zimskog i letnjeg režima rada maksimalno olakšane i moguće bez specijalne obuke ili dodatnih radova.

Konačno je završen ovaj veliki projekat i to pet meseci pre roka. Posebno smo ponosni na pohvalu koju smo dobili od gospodina Dejana Ćike, direktora J.P. Skijališta Srbije. Želimo da se zahvalimo Predsedniku Republike Srbije, Predsednici Vlade Republike Srbije, ministarki Matić i kompletnom rukovodstvu što su prepoznali značaj i potencijal ovog projekta. Mada je ovo bio izuzetno zahtevan projekat, bila nam je čast da doprinesemo njegovom ostvarenju.